Heliga danser

Foto Anna-Christin Martinson

 

OBS Nu har jag ny mailadress för anmälningar och info: pia@pialamberth.se

 

Detta är min hemsida som blir påfylld närhelst nya äventyr är på gång. Den handlar om Heliga danser, Cirkeldans, Sacred Dance - sånt och annat jag arbetar med, t.ex. Kreativt skrivande.

Nu är det ett alldeles nytt sorts dans- och skrivår för mig som pensionerade mig från Sensus vid årsskiftet och nu dansar vidare på egen hand! Ja, mycket dansande sker ju som förut i samarbete med Sabine Neumann, men våra samarbeten med studieförbund kommer av praktiska skäl troligen inte att fortsätta.

Nu är det sommar och vi har redan passerat Sommarsolståndsdansen. Jag planerar för kommande dansresor, både till Österlen i augusti och till Lesbos i september. Det blir många nya danser, egna, andras och traditionella. Så blir det såklart även under hösten, men tills dess är det ännu lååångt...

Det är ju helt nya äventyr jag ger mig ut på så vem vet vad som dyker upp i dansväg framöver. Klart är som sagt att Sabine och jag kan erbjuda både den sedvanliga dansveckan på Österlen i augusti och därtill 10 dagar av dans på underbara Milelia på Lesbos i september.  En härlig återkomst till denna älskade dansplats.

Den första helgen i Örbyhus på över två år kunde äntligen bli av i maj. Jag arbetar nu, efter Coronasviten, med en ny danssvit, O Caritas, och delar av den fick sin premiär där. Jag kommer åter dit i november för mera. 

Kolla nu och ibland senare under workshopfliken, jag försöker vara uppdaterad även om det nu går så fort med nya direktiv att jag inte alltid hinner riktigt med, tyvärr.

I slutet av 2020, efter jul, hade vi ju tänkt genomföra ytterligare en dansresa till södra Indien, för min del den 9e. Den flyttades till 2021 och sen till till samma tid 2023 men vi inser att det nog får bli 2024 för ännu är pandemiläget för osäkert men vi längtar och håller tummarna. Jag lovar att ni får veta så snart vi själva vet! Resan blir lite nyskapad och mera, men inte bara, inriktad på retreat i dans, kropp, meditation. 

I år kom också äntligen Judy King med sin danssvit Broder Sol och Syster Måne, till Höllviken strax söder om Malmö som visade sig vara det perfekta valet av danssal och kyrka. Vi hade en underbar tid med Fransiskusbönen i dans och ser redan fram emot nästa maj när Judy kommer tillbaka med en ny svit. Peace & Reconciliation heter den och vad kan behövas mera i denna tid i vår värld. Se fliken för gästlärare.

Nästa år kommer jag att för första gången ha en workshop på engelska i England, förut har de varit på zoom. Läs mera om Heartbeats unde workshopfliken.

Välkommen in bland alla dansmöjligheter som finns att längta till!