Heliga danser

Workshops och andra danstillfällen 2017

- blir alltid snart påfylld med mera

You will sometimes find summaries in English below the Swedish presentation but all workshops can be bilingual when needed. Don't hesitate to ask.

 

De fyra elementen

en fyrdelad workshop, fyra lördagseftermiddagar under året, i Malmö

I höst SOL 26 augusti, MARK 25 november

Du kan delta i några eller alla, läs mera HÄR

 

Ansikte mot ansikte - Karsilamas  6-11 augusti

Årets Österlendansvecka med Pia och Sabine. Läs om allt HÄR

 

4 september Kirsebergscirkeln i Malmö startar

den här terminen delar jag och Sabine Neumann på danskvällarna. Vi dansar varannan måndag; 4 och 18 sep, 3, 16, 30 okt, 13 och 27 nov samt redan 4 dec, kl 18.30-21.

 

 

5 september  Dans som verktyg för förändring. Åkersbergs stiftsgård i Höör

Upptäck dansens kraft att ge dig det du behöver just idag.

Första tisdagen varje månad under september-december träffas vi på kyrktorget (inomhus) för att dansa och Vila, vara, växa är höstens tema. Danserna är folkliga danser i cirkel eller spiral, ibland urgamla och ibland nyskapade. Stegen är enkla och alla kan vara med.

Du behöver inte ha dansat förut. Varje gång är fristående så du kan komma när du vill.

Olika ledare varje gång. I september är det Pia Lamberth

Ingen anmälan behövs och det kostar ingenting. Redan klockan 17 kan du vara med och prata om detta tema om du har lust, då sitter vi vid brasan i sällskapsrummet på stiftsgården.

 

16 september Tid att dansa; Spiral

Dansa i spännande urgamla och ursprungliga mönster. Spiralkraften är en av de grundläggande krafterna, som styr solsystemets solar och planeter liksom vattnets rörelse och genetiken. Den är virvelvinden, luftens virvlande i åska och storm, en manifestation i naturen. Du kan också hitta spiraler i kottar, blommor, ormbunkar och snäckor. Våra danser kommer från många håll i världen. Vi ser mönster och samband, i danserna, i oss själva och världen. Våra danser är traditionella såväl som koreograferade, en del är nya, andra har kanske redan dansats i tusentals år.

Detta är en fördjupningsworkshop i Heliga danser/cirkeldans för dig som dansat åtminstone någon gång förut. Läs mera HÄR

 

30 september TRÄD - workshop i Örbyhus utanför Uppsala

Hitta dina inre rötter, din inre kärna, din krona – i kroppen å annorstädes. I dans och dansövningar utvecklar vi med trädets hjälp våra inre dansare. Livets träd är en av mänsklighetens äldsta symboler, begrepp, och bilder. Trädet finns som ett urgammalt stegmönster i danser från hela världen. Nu spårar vi livets träd i våra egna dansande kroppar.

Läs mera HÄR

 

Mitt galna hjärta - dansäventyr the Greek Way på Lesbos 4-14 oktober

En ny grekisk dansvecka, faktiskt 10 dagar den här gången som också är den sista gången vi är på Milelja 

Läs om hela härligheten HÄR

 

9-12 november  Grundläggande dansledarutbildning på nytt sätt - passar också dig som bara vill få veta mera om dansernas notationer, musik, mönster.

Har du dansat länge eller just upptäckt Heliga danser/Cirkeldans?

Vill du upptäcka mera, fördjupa dig, dansa vidare för din egen skull eller kanske så småningom leda andra i dansen?

 Läs mycket mera HÄR

 

18 november   SOL – en cirkel för alla tider, heldagsworkshop i Växjö

När mörkret börjar sluta in och vi längtar till ljusare tider är det dags att dansa solens danser och det gör vi på allehanda sätt. Solen själv, ljus och energi, värme och cirkelns centrum inspirerar oss.

 Solens cirkel har alla människor i alla tider levt med och under denna dag arbetar vi med soldanser från många håll, urgamla, äldre nyare och alldeles nya.

Vi ser mönster och samband, i danserna, i oss själva och världen.

Heldagsworkshop i Tegnérsalen invid Växjö Domkyrka. Mera info snart

 

21 december Dansritual på Vintersolståndets Dag

Vi dansar för årets längsta natt och därmed vändpunkten för mörkret. Det blir långsamt ljusare igen.

I det eviga mönstret av mörker och ljus finns årstidernas cirkeldans. Jorden kretsar kring solen och årstiderna skiftar i höst, vinter, vår och sommar. Sedan den första människan tog sitt första steg har mänskligheten dansat med. I alla tider har vi människor skapat riter och dans för att leva i samklang med årets cykel för att ta oss igenom såväl den mörka tiden som den ljusa. Solstånden har i de flesta traditioner varit tydliga ekrar i årstidshjulet.

Nu dansar vi i enkla cirkeldanser en ritual för övergången till nästa del av året när dagarna förlängs tills vi om några månader når fullkomlig balans mellan mörker och ljus, i vårdagjämningen.

Sensussalen i Malmö, kostnad 100kr. Mera info snart.